Καλώς Ήρθατε

Ελάτε στην otic+care για μια Δωρεάν δοκιμή. Μέσα από μια σειρά σύγχρονων και εξειδικευμένων διαδικασιών θα εκτιμήσουμε το μέγεθος και το τύπο της βαρηκοΐας σας, θα σας ενημερώσουμε και θα προτείνουμε λύσεις για την άμεση αποκατάσταση και προστασία της ακοής σας.

Άκου και Νιώσε την Διαφορά !!

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τηλέφωνο: +30 2410 258877
Διεύθυνση: Κουμουνδούρου 3, Λάρισα

Η Τοποθεσία Μας

2410 258877 6940 838338 info@oticcare.gr
One Or Two

Ένα ή Δύο Ακουστικά ??

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση ποικίλλει από το ένα άτομο στο άλλο και μόνο μια σωστή διαγνωστική δοκιμασία ακρόασης θα καθορίσει αν πρέπει να φοράτε ένα ή δύο βοηθήματα ακοής. Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες συνιστάται μόνο ένα ακουστικό. Για παράδειγμα, εάν υπάρχει μόνο απώλεια ακοής στο ένα αυτί. Αυτό όμως δεν είναι ο κανόνας. Μια τυπική απώλεια ακοής που προκαλείται από τη γήρανση ή την υπερβολική έκθεση στο θόρυβο έχει ως αποτέλεσμα μια σταδιακή απώλεια ακοής και στα δύο αυτιά. Σε περιπτώσεις όπως αυτές, συνιστώνται δύο ακουστικά βοηθήματα. Υπάρχουν αρκετοί σημαντικοί λόγοι για να εξετάσετε τη χρήση δύο ακουστικών βοηθημάτων έναντι ενός ακουστικού.

1. Καλύτερη Ακρόαση στον Θόρυβο

Η ικανότητα της ακοής σε θορυβώδες περιβάλλον εμφανίζεται στον εγκέφαλο. Ο εγκέφαλος λαμβάνει πληροφορίες από τα δύο αυτιά και «φιλτράρει» άσχετες πληροφορίες. Αν φοράτε μόνο ένα ακουστικό, ο εγκέφαλος δεν μπορεί να «φιλτράρει» αποτελεσματικά τον θόρυβο. Αν το κύριο παράπονό σας είναι ότι δεν ακούτε σε θορυβώδες περιβάλλον, η χρήση δύο ακουστικών βοηθημάτων είναι μια αναγκαιότητα, καθώς ένα ακουστικό βοηθά πιθανότατα να αυξήσει τη δυσκολία σας.

2. Εντοπισμός

Ο εντοπισμός είναι η δυνατότητα να καταλάβεις από πού προέρχονται οι ήχοι. Για να γίνει αυτό, η ακρόαση και στα δύο αυτιά πρέπει να είναι η ίδια. Εάν φοράτε μόνο ένα ακουστικό, όλοι οι ήχοι θα εμφανιστούν σαν να έρχονται από το βοηθητικό αυτί. Για παράδειγμα, αν φοράτε ακουστικό βοήθημα μόνο στο δεξί σας αυτί, όλοι οι ήχοι θα φαίνεται να προέρχονται από τη δεξιά πλευρά, ακόμα κι αν κάποιος μπορεί να σας μιλάει από την αριστερή πλευρά. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε καταστάσεις όπως οδήγηση αυτοκινήτου και δυνατότητα εντοπισμού από πού προέρχονται οι σειρήνες από οχήματα έκτακτης ανάγκης.

3. Καλύτερη σαφήνεια

Η πλειοψηφία των ατόμων με απώλεια ακοής έχουν απώλεια ακοής υψηλής συχνότητας. Οι υψηλές συχνότητες είναι υπεύθυνες για τη σαφήνεια της ομιλίας. Τα άτομα με απώλεια ακοής υψηλής συχνότητας συνήθως διαπιστώνουν ότι μπορούν να ακούσουν τους ανθρώπους να μιλάνε, αλλά δεν μπορούν να κατανοήσουν τις λέξεις ή ότι η ομιλία είναι πολύ μπερδεμένη. Φορώντας ένα ακουστικό βοήθημα θα βοηθήσει να καταστήσει την ομιλία πιο ξεκάθαρη μόνο αν το ηχείο είναι σε κοντινή απόσταση και στην ίδια πλευρά με το βοηθητικό αυτί. Δύο ακουστικά βοηθήματα επιτρέπουν να ακούτε πολύ πιο καθαρά όλους γύρω σας και από μεγαλύτερες αποστάσεις.

4. Λιγότερη προσαρμογή στον έλεγχο έντασης ήχου

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε κάποιον που προσαρμόζει συνεχώς την ένταση στις ακουστικές συσκευές τους. Οι άνθρωποι αυτοί μάλλον φορούν μόνο ένα ακουστικό. Προκειμένου να αντισταθμιστεί η έλλειψη σαφήνειας που χαρακτηρίζει μόνο την ακρόαση ενός ακουστικού, οι άνθρωποι θα αυξήσουν τον όγκο. Ωστόσο, αυτό αυξάνει επίσης την ένταση των ήχων γύρω από το περιβάλλον που προκαλούν απογοήτευση. Η αυξημένη ένταση μπορεί επίσης να προκαλέσει ανάδραση ή σφύριγμα από το ακουστικό. Οι άνθρωποι που φορούν δύο ακουστικά βοηθήματα απαιτούν γενικά λιγότερη ένταση ήχου και λιγότερες ρυθμίσεις στον έλεγχο έντασης ήχου. Πολλά από τα βοηθήματα ακοής που είναι τώρα διαθέσιμα έχουν αυτόματο έλεγχο έντασης. Αυτά προσαρμόζονται αυτόματα με βάση το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε. Αυτά τα βοηθήματα ακοής είναι πιο επιτυχημένα όταν ταιριάζουν και στα δύο αυτιά.

5. Πρόληψη της ακουστικής στέρησης

Όπως λέει η παροιμία «αν δεν το χρησιμοποιείς, το χάνεις». Αν φοράτε μόνο ένα ακουστικό βοήθημα, μόνο αυτό το νεύρο της ακοής θα διεγερθεί με ήχο. Το ακουστικό νεύρο του αντίθετου αυτιού δεν διεγείρεται και επομένως μπορεί να επιδεινωθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ακοή σας θα επιδεινωθεί στο αυτί χωρίς βοήθημα, ωστόσο το επιδεινούμενο νεύρο μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση της ομιλίας.

6. Ευκολία στην ακρόαση και την ισορροπία

Τα άτομα με απώλεια ακοής συχνά αποφεύγουν κάποιες κατάσταση και αποχωρούν από κοινωνικές εκδηλώσεις. Η απώλεια ακοής μπορεί να προκαλέσει στρες και κόπωση από το στέλεχος που προσπαθεί να ακούσει και να καταλάβει την ομιλία. Η ακοή με τα δύο αυτιά βοηθάει τον εγκέφαλο να ακούει πιο καθαρά και απαιτεί λιγότερη πίεση, με αποτέλεσμα να προκαλείται λιγότερη κόπωση. Η ακοή από τα δύο αυτιά σας δίνει επίσης μια αίσθηση ισορροπίας.

7. Κάλυψη εμβοής

Πολλοί άνθρωποι με απώλεια ακοής αναφέρουν εμβοές, ήχους στα αυτιά ή στο κεφάλι. Η χρήση ακουστικών βοηθημάτων βοηθά συχνά στην κάλυψη της εμβοής με φυσικούς περιβαλλοντικούς ήχους. Εάν χρησιμοποιείτε μόνο ένα ακουστικό, η εμβοή θα καλύπτεται μόνο με το βοηθητικό αυτί. Η εμβοή θα εξακολουθεί να είναι εμφανής στο αυτί χωρίς το ακουστικό.