Καλώς Ήρθατε

Ελάτε στην otic+care για μια Δωρεάν δοκιμή. Μέσα από μια σειρά σύγχρονων και εξειδικευμένων διαδικασιών θα εκτιμήσουμε το μέγεθος και το τύπο της βαρηκοΐας σας, θα σας ενημερώσουμε και θα προτείνουμε λύσεις για την άμεση αποκατάσταση και προστασία της ακοής σας.

Άκου και Νιώσε την Διαφορά !!

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τηλέφωνο: +30 2410 258877
Διεύθυνση: Κουμουνδούρου 3, Λάρισα

Η Τοποθεσία Μας

2410 258877 6940 838338 info@oticcare.gr
Apoleia Akois2

Απώλεια Ακοής και Χρήση Μάσκας

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων πρότειναν σε όλους τους πολίτες να φορούν μάσκες ιδίως όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους. Είναι γεγονός πως η χρήση της μάσκας έχει ενταχθεί πλέον στην καθημερινότητά μας, ενώ οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να επικοινωνούν με αυτές.

Ωστόσο, δεν είναι εύκολο για όλους να προσαρμοστούν σε αυτή την πραγματικότητα. Η καθημερινή χρήση της μάσκας δημιουργεί μεγάλα προβλήματα επικοινωνίας, κυρίως στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ήπια ή και σοβαρά προβλήματα ακοής, στο ένα ή και στα δύο αυτιά. Μεγάλο ποσοστό των ατόμων, μάλιστα, με απώλεια ακοής δεν το γνωρίζουν και δεν χρησιμοποιούν ακουστικά βαρηκοΐας, γεγονός το οποίο δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Ποιες δυσκολίες προκύπτουν στα άτομα με απώλεια ακοής αυτή την περίοδο.

Με την χρήση της μάσκας καλύπτεται η περιοχή του στόματος. Με τον τρόπο αυτό περιορίζονται σημαντικά οι οπτικές ενδείξεις. Τα άτομα με βαρηκοΐα δεν έχουν την δυνατότητα να διαβάσουν την κίνηση των χειλιών και να παρακολουθήσουν τις εκφράσεις του προσώπου που είναι τόσο σημαντικές για την καθημερινή επικοινωνία. Επιπρόσθετα, τα λόγια ενός ατόμου όταν φοράει μάσκα φτάνουν στα αυτιά του συνομιλητή του με χαμηλότερη ένταση, χωρίς να είναι ευκολονόητα. Άτομα, επίσης, που φορούν ακουστικά βαρηκοΐας, τα οποία αγκιστρώνονται πίσω από τα αυτιά, δυσκολεύονται συχνά στην εφαρμογή της μάσκας. Τέλος, η καθημερινή χρήση μάσκας έχει αποδειχτεί πως σχετίζεται και με περαιτέρω αρνητικούς παράγοντες στην υγεία των βαρήκοων, όπως είναι οι κακές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, η απομόνωση, η κατάθλιψη, το άγχος και ο αυξημένος κίνδυνος άννοιας.

Τρόποι που καθιστούν την επικοινωνία ευκολότερη.

Στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν ακουστικά βαρηκοΐας, η τεχνολογία προσφέρει αρκετές εφαρμογές μέσω του τηλεφώνου και του Η/Υ που βοηθούν στην ρύθμιση των ακουστικών, πολλές φορές από απόσταση και χωρίς τη φυσική παρουσία του βαρήκοου. Έτσι ο επαγγελματίας ακοοπροθετιστής μπορεί να ενισχύσει την ένταση του ήχου και να αποκλείσει τυχόν εξωτερικούς θορύβους διορθώνοντας τα προβλήματα ακοής ακόμα και με την χρήση της μάσκας. Ακόμη, την λύση στις δυσκολίες της χειλεανάγνωσης παρέχουν οι ειδικές μάσκες προστασίας που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για τα άτομα με σοβαρά προβλήματα ακοής. Οι μάσκες αυτές διαθέτουν διαφανή επιφάνεια στην περιοχή του στόματος. Με αυτόν τον τρόπο οι κωφοί και οι βαρήκοοι έχουν ορατότητα στις κινήσεις των χειλιών και στις εκφράσεις του προσώπου του συνομιλητή τους. Οι μάσκες αυτές είναι μίας χρήσης και η διαφανή επιφάνεια είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μη θολώνει.

Τα άτομα, επίσης, τα οποία φορούν ακουστικά βαρηκοΐας που αγκιστρώνονται πίσω από τα αυτιά και δυσκολεύονται κατά την εφαρμογή της μάσκας, μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια ταινία επέκτασης για την μάσκα και να την τοποθετήσουν πίσω από το κεφάλι τους. Παράλληλα, μπορούν να φορέσουν μία μάσκα που να δένει στο πίσω μέρος του κεφαλιού, έτσι ώστε όταν χρειαστεί να την βγάλουν να μην αφαιρέσουν από απροσεξία και τα ακουστικά τους.